Składniki:
- makaron - rodzaj według własnego uznania
- groszek mrożony( nie można zastąpić konserwowym)
- kawałek boczku wędzonego parzonego
- śmietanka 12% w kartoniku, musi być rzadka
- sól, pieprz do smaku
- ser cheddar
Wykonanie:
Wstawiam wodę na makaron. W tym czasie kroję boczek w paseczki i podsmażam bez dodawania tłuszczu. Smażę do zrumienienia, następnie dodaje mrożony groszek i jeszcze chwilę duszę wszystko razem pod pokrywką. Następnie dodaję śmietankę i zwiększam grzanie tak aby sos się zredukował.Doprawiam solą i pieprzem. Kiedy makaron się ugotuje, dodaję go do sosu i mieszam do połączenia składników. Na końcu dekoruje wiórkami z cheddara.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)