Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- szklanka wody
- 2 pomarańcze
- 1 banan
- cynamon
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
Wykonanie:
Najpierw zabieram się za przygotowanie kaszy jaglanej. Aby nie była gorzka musimy ją dobrze przepłukać na przemian pod gorącą i zimną wodą kilka razy. Polecam również przelać ją wrzątkiem. Następnie kaszę przekładam do garnka, zalewam taką samą ilością wody ile gotuję kaszy. Dodaję szczyptę soli i najpierw doprowadzam do wrzenia, później gotuję na małym ogniu. Kasza gotuje się około 10-15 minut i co ciekawe kaszy nie mieszamy.
Gotową kaszę przekładam do blendera. Miksuję na mus razem z pomarańczami bananem i miodem. Na końcu posypuję cynamonem.
Lubie :)
OdpowiedzUsuńzdrowe i pyszne :)
OdpowiedzUsuń