To bardzo prosty i pyszny sposób na krewetki, który otrzymałam od mojej siostry.
Wykonanie w 5 minut, nawet wtedy kiedy goście już w progu :)
Składniki:
- opakowanie mrożonych krewetek tygrysich
- 2 ząbki czosnku
- masło
- papryczka chilli
- natka pietruszki
- sok z cytryny
Wykonanie:
Krewetki wyciągam z opakowania i rozmrażam. Bardzo ważne aby były suche jak już się rozmrożą, więc warto położyć je na ręczniku papierowym.
Kiedy są już gotowe skrapiam je sokiem z cytryny. Patelnię mocno rozgrzewam i roztapiam na niej masło. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę i papryczkę chilli. Chwilkę podsmażam całość a następnie dodaję krewetki. Smażę je dosłownie chwilę z obu stron, maksymalnie 4 minuty.Krewetka musi być biała a nie przezroczysta. Najważniejsze żeby ich nie przesmażyć, bo zrobią się gumowe.
Wydaje się to być dość łatwe, trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSą bardzo łatwe, warto wypróbować :)
OdpowiedzUsuń