wtorek, 12 lutego 2013

Pasta jajeczna

Moja własna inwencja, bardzo smakuje najbliższym.
Składniki:
  • 5 jajek
  • szczypiorek 
  • 1 łyżka majonezu +1 łyżka chrzanu
  • sól +pieprz
Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojony szczypiorek, majonez i chrzan w proporcji pół na pół. Doprawić solą i pieprzem. Pastę nakładam na kanapkę, najlepiej pełnoziarnistą :) Ja jeszcze posypuję kiełkami. Pychota:)



przepis dodaję do akcji:

11 komentarzy:

  1. Bardzo lubię pastę jajeczną.
    Ze świeżym chlebkiem... MNiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznosci :) bardzo lubimy taka paste do zytniego domowego chlebka, z plasterkami rzodkiewki- ahh...idzie wiosna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczypiorek i rzodkiewka z ogrodu....wiosna..lato... też wyczekuję

      Usuń
  3. Moja mama dość często ją robi, ja sama jeszcze jej nigdy nie zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł z tym chrzanem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobry wieczór! Bardzo podoba mi się pani blog. Z przepisów oczywiście skorzystam. Serdecznie zapraszam na mój kulinarny blog.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, chętnie odwiedzę również Twój blog:)

      Usuń
  6. fajna pasta :) dobra na śniadanko ;) a na kolację proponuję rybę z grilla http://www.zgrilla.pl/dorsz-z-grilla-z-sosem-musztardowo-koperkowym/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)