Składniki:
- 5 jajek
- szczypiorek
- 1 łyżka majonezu +1 łyżka chrzanu
- sól +pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojony szczypiorek, majonez i chrzan w proporcji pół na pół. Doprawić solą i pieprzem. Pastę nakładam na kanapkę, najlepiej pełnoziarnistą :) Ja jeszcze posypuję kiełkami. Pychota:)
przepis dodaję do akcji:
Bardzo lubię pastę jajeczną.
OdpowiedzUsuńZe świeżym chlebkiem... MNiam!
takie właśnie miałam dziś śniadanie:)
Usuńpysznosci :) bardzo lubimy taka paste do zytniego domowego chlebka, z plasterkami rzodkiewki- ahh...idzie wiosna :)
OdpowiedzUsuńSzczypiorek i rzodkiewka z ogrodu....wiosna..lato... też wyczekuję
UsuńMoja mama dość często ją robi, ja sama jeszcze jej nigdy nie zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńspróbuj, naprawdę warto:)
Usuńświetny pomysł z tym chrzanem :)
OdpowiedzUsuńzmienia zupełnie smak tej pasty:)
UsuńDobry wieczór! Bardzo podoba mi się pani blog. Z przepisów oczywiście skorzystam. Serdecznie zapraszam na mój kulinarny blog.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Dziękuję, chętnie odwiedzę również Twój blog:)
Usuńfajna pasta :) dobra na śniadanko ;) a na kolację proponuję rybę z grilla http://www.zgrilla.pl/dorsz-z-grilla-z-sosem-musztardowo-koperkowym/
OdpowiedzUsuń