niedziela, 3 lutego 2013

Naleśniki zapiekane z pieczarkami i kurczakiem

Składniki:

  • 3 szklanki mleka+ 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • puszka kukurydzy
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
  • mały kawałek sera żółtego
Składniki na sos czosnkowy:
  • jogurt naturalny+ łyżeczka majonezu
  • sól+pieprz
  • czosnek
Wykonanie: 

Najpierw usmażymy naleśniki. Zdaje sobie sprawę, że każdy z nas ma na nie swój własny sposób. Ja naleśniki zawsze robię " na oko", więc ciężko jest mi podać dokładne proporcję. Po usmażeniu naleśników zabieramy się za farsz. Smażymy pieczarki, cebule i kurczaka pokrojonego w kostkę. Na końcu dodajemy paprykę, po to aby lekko się zaparzyła i była chrupka. Dosypujemy kukurydzę. Naleśniki zawijamy z farszem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem. Zapiekamy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. najlepiej z termoobiegiem. 
Robiłam je już nie raz, dziś posypałam swoją porcję rukolą, którą ostatnio pokochałam:)

Polecam:)




2 komentarze:

  1. Mniam :) Uwielbiam takie naleśniki.

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne :) u nas w domku to by zeszły raz dwa~! wszyscy uwielbiają takie naleśniczki:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)