- 3 szklanki mleka+ 1 szklanka wody
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 2 filety z piersi kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 0,5 kg pieczarek
- 2 cebule
- puszka kukurydzy
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
- mały kawałek sera żółtego
Składniki na sos czosnkowy:
- jogurt naturalny+ łyżeczka majonezu
- sól+pieprz
- czosnek
Wykonanie:
Najpierw usmażymy naleśniki. Zdaje sobie sprawę, że każdy z nas ma na nie swój własny sposób. Ja naleśniki zawsze robię " na oko", więc ciężko jest mi podać dokładne proporcję. Po usmażeniu naleśników zabieramy się za farsz. Smażymy pieczarki, cebule i kurczaka pokrojonego w kostkę. Na końcu dodajemy paprykę, po to aby lekko się zaparzyła i była chrupka. Dosypujemy kukurydzę. Naleśniki zawijamy z farszem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem. Zapiekamy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. najlepiej z termoobiegiem.
Robiłam je już nie raz, dziś posypałam swoją porcję rukolą, którą ostatnio pokochałam:)
Polecam:)
Mniam :) Uwielbiam takie naleśniki.
OdpowiedzUsuńpyszne :) u nas w domku to by zeszły raz dwa~! wszyscy uwielbiają takie naleśniczki:)
OdpowiedzUsuń