Składniki:
- 4 małe cukinie
- 1 duża papryka
- 2 cebule
- 500 g pieczarek
- 2 puszki pomidorów krojonych
- puszka groszku konserwowego
- puszka kukurydzy
- zioła prowansalskie, tymianek
- 2 filety z kurczaka
- 1 kiełbasa podwawelska
Wykonanie:
Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Warzywa układać po kolei w dużym garnku. Nie polecam podsmażać składników, bo dzięki temu uzyskamy lżejsze danie. Jedyny składnik przeze mnie podsmażony to mięso. Wszystkie warzywa muszą się dusić około 40 minut. Jak warzywa będą miękkie dodać pomidory i mięsko. Całość przyprawić i gotowe.
Uwielbiam leczo :)Nigdy nie robiłam go z kukurydzą, ale to wydaje się całkiem smakowity dodatek.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię leczo, niestety rzadko robię, bo A. nie lubi:(
OdpowiedzUsuń