sobota, 8 września 2012

Leczo po mojemu

Mój organizm domaga się warzyw. W związku z tym pomyślałam, że przygotuje moja wersję warzywnego dania. Co prawda danie to wzbogacam mięsem, bo M. jest totalnie mięsożerny i samymi warzywami nie potrafi się najeść.

Składniki:

  • 4 małe cukinie 
  • 1 duża papryka
  • 2 cebule
  • 500 g pieczarek
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka kukurydzy
  • zioła prowansalskie, tymianek
  • 2 filety z kurczaka 
  • 1 kiełbasa podwawelska
Wykonanie:

Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Warzywa układać po kolei w dużym garnku. Nie polecam podsmażać składników, bo dzięki temu uzyskamy lżejsze danie. Jedyny składnik przeze mnie podsmażony to mięso. Wszystkie warzywa muszą się dusić około 40 minut. Jak warzywa będą miękkie dodać pomidory i mięsko. Całość przyprawić i gotowe. 






2 komentarze:

  1. Uwielbiam leczo :)Nigdy nie robiłam go z kukurydzą, ale to wydaje się całkiem smakowity dodatek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię leczo, niestety rzadko robię, bo A. nie lubi:(

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)