Pomyślałam, że zrobię swoją własną wersję musli które może zmotywuje mnie do jedzenia śniadań. Chciałam żeby zawierało moje ulubione składniki i mi smakowało. Często kiedy kupujemy gotowe musli ma ono jakieś kawałki czekolady albo bananów które mimo wszystko zwiększają ich kaloryczność, więc postawiłam na zdrowe i bogate w dobre składniki bakalie, zamiast słodkich dodatków.
Co dodałam?
- płatki owsiane
- otręby owsiane
- żurawiny suszone
- słonecznik
- rodzynki
- jagody goji
- suszone śliwki
- pestki dyni
Całość wyłożyłam na blachę, dodałam trochę oleju i miodu i piekłam jakieś 30 minut w 160st.C.
Lubię domowe musli. :) Najzdrowsze, a z ulubionymi dodatkami oczywiście najsmaczniejsze.
OdpowiedzUsuńTeż lubię domowe musli, zdrowsze i mniej cukru niż w tych kupnych. A gdzie kupiłaś jagody goji?
OdpowiedzUsuńw sklepie ze zdrową żywnością
UsuńDomowe jest lepsze od sklepowego! :)
OdpowiedzUsuńdomowego jeszcze nie jadłam ale chyba w końcu musze się skusić ;) chcę poczuć TĘ różnicę ;)
OdpowiedzUsuńJest różnica i to ogromna:)
Usuń