Najbardziej podoba mi się czas wykonania: 10minut, reszta to tylko pieczenie.
Składniki:
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej (100g)
- 100g masła
- 4 jajka całe
- 150 g cukru
- 50g mąki
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Wykonanie:
Najpierw w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę i masło. Mieszam aby składniki ładnie się połączyły. W tym czasie do miski wrzucam 4 jajka i cukier- całość miksuję, potem dodaję mąkę i sodę. Jak czekolada z masłem ostygnie lekko, łącze wszystko w jedną całość. Piekę 20 minut w temperaturze 180 st.C.
Te muffinki są naprawdę świetne:)
OdpowiedzUsuńPolecam naleśniki z tego ciasta [bez dodatku sody]!
OdpowiedzUsuńA to ciekawe...nie sądziłam, że to ciasto ma więcej zastosowań.
Usuń