Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego( gotowego)
- 500g pieczarek
- paczka szpinaku mrożonego w liściach
- 2 średnie cebule
- 1 jajko
- 1/2 kartonika fety
Wykonanie:
Pieczarki i cebule posiekać w jak najdrobniejszą kostkę. Szpinak rozmrozić w garnku i podgrzewać aż w szpinaku nie będzie w ogóle wody. Pieczarki i cebulę podsmażyć. Składniki połączyć ze sobą. Jak wszystko trochę ostygnie dodać fetę.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nałożyć farsz i złożyć kwadrat w pół po skosie. Gotowe trójkąty posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok.20minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Ja najpierw przez jakieś 12 minut piekę normalnie, a na kolejne 8 minut włączam termoobieg. Wtedy wychodzą najlepsze, śliczne i rumiane. A goście jak zawsze zachwyceni! :)
Całość prezentuje się tak:
Ja zwykle zamiast cebuli używam czosnku i pomijam pieczarki :)
OdpowiedzUsuń