niedziela, 24 lutego 2013

Moje śniadanie obecnie

Jakiś czas temu pokazywałam Wam swoje śniadanie w wersji własnej roboty musli które z miodem zapiekałam w piekarniku. W tej chwili moje śniadanie się zmodyfikowało. Codziennie wieczorem bądź rano przygotowuje płatki owsiane które na kilka godzin lub na całą noc zalewam wrzątkiem. Rano tylko dolewam jogurtu naturalnego i skrapiam cytryną. Polecam Wam takie śniadanie.

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki amarantusa
  • kilka rodzynek/suszona żurawina/śliwki suszone
  • płatki migdałów
  • łyżka ziaren słonecznika/dyni
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego
  • cytryna
Wykonanie:
Płatki z dodatkami zalewam wrzątkiem na noc lub na 2 godziny przed jedzeniem. Kiedy napęcznieją, dodaję łyżeczkę miodu, wyciskam sok z cytryny i dodaję jogurt naturalny.

Tak naprawdę wszystko zależy co akurat mam w domu. W tym śniadaniu fajne jest to, że mogę zabierać je ze sobą do pracy. Czasem na pierwsze śniadanie jem coś innego i wtedy owsiankę zabieram w opakowaniu ze sobą. Tylko wtedy w pracy zalewam ją wrzątkiem i jogurt dodaje już później. Nie zabieram takiej gotowej bo wolę zrobioną na świeżo. Polecam.











3 komentarze:

  1. Ja również polecam razem z tobą owsianki w każdym wydaniu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bym zjadła nawet cały kubeczek jogurtu w takim wydaniu:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)