Składniki:
- 150 g makaronu- dowolnego ale polecam wybrać mały kształt
- 150 g szynki
- 1 świeży brokuł
- pęczek natki pietruszki
- puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu /2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól,pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Najpierw gotuję makaron i brokuły. Pilnuję się ugotować oba składniki al dente aby sałatka miała lepszy smak. Brokuła dzielę na małe różyczki. Szynkę kroję w kostkę. Kukurydzę odsączam z wody. Wszystkie składniki łącze ze sobą w misce. Kroję natkę pietruszki i dorzucam do całości. Sos przygotuje z 2 łyżek majonezu i 2 łyżek jogurtu. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Musiała być pyszna 😊
OdpowiedzUsuń