Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki amarantusa
- kilka rodzynek/suszona żurawina/śliwki suszone
- płatki migdałów
- łyżka ziaren słonecznika/dyni
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego
- cytryna
Wykonanie:
Płatki z dodatkami zalewam wrzątkiem na noc lub na 2 godziny przed jedzeniem. Kiedy napęcznieją, dodaję łyżeczkę miodu, wyciskam sok z cytryny i dodaję jogurt naturalny.
Tak naprawdę wszystko zależy co akurat mam w domu. W tym śniadaniu fajne jest to, że mogę zabierać je ze sobą do pracy. Czasem na pierwsze śniadanie jem coś innego i wtedy owsiankę zabieram w opakowaniu ze sobą. Tylko wtedy w pracy zalewam ją wrzątkiem i jogurt dodaje już później. Nie zabieram takiej gotowej bo wolę zrobioną na świeżo. Polecam.
Ja również polecam razem z tobą owsianki w każdym wydaniu :D
OdpowiedzUsuńkocham owsianki ;) każdą ;D
OdpowiedzUsuńJa bym zjadła nawet cały kubeczek jogurtu w takim wydaniu:-)
OdpowiedzUsuń