sobota, 12 stycznia 2013

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

To na pewno nie jest odchudzone danie ale jest to  bardzo fajna propozycja np. dla zaproszonych gości.

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • kilka pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki
  • szczypiorek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sól, pieprz, papryka czerwona
  • 1 jajko
Wykonanie:

Najlepiej do tego przepisu pasuje mała pierś z kurczaka, jeśli mamy większą trzeba przekroić ją na pół aby była cieńsza i i łatwiej się upiekła. Pieczarki i cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni. Pierś położyć na cieście francuskim.Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na mięso kładziemy pieczarki z cebulą, szczypiorek i paprykę pokrojoną w paski. Ciasto zawinąć tak jak w tym przepisie. Tak przygotowane mumie włożyć do lodówki na jakieś 30 minut. Po wyjęciu posmarować rozmąconym jajkiem. Następnie piec około 25 minut w 200 st.C.








2 komentarze:

  1. ale apetyczny obiad :-) świetny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego ;)
    pozdrawiam ciepło,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To również mój patent na zaskoczenie i nakarmienie gości :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)