Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- kilka pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 papryki
- szczypiorek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- sól, pieprz, papryka czerwona
- 1 jajko
Wykonanie:
Najlepiej do tego przepisu pasuje mała pierś z kurczaka, jeśli mamy większą trzeba przekroić ją na pół aby była cieńsza i i łatwiej się upiekła. Pieczarki i cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni. Pierś położyć na cieście francuskim.Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na mięso kładziemy pieczarki z cebulą, szczypiorek i paprykę pokrojoną w paski. Ciasto zawinąć tak jak w tym przepisie. Tak przygotowane mumie włożyć do lodówki na jakieś 30 minut. Po wyjęciu posmarować rozmąconym jajkiem. Następnie piec około 25 minut w 200 st.C.
ale apetyczny obiad :-) świetny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana :)
To również mój patent na zaskoczenie i nakarmienie gości :D
OdpowiedzUsuń