sobota, 14 listopada 2015

Blondie z malinami

Ciasto brownie jest znane wielu osobom, ale nie każdy wie, że równie pyszne wychodzi z białej czekolady.W połączeniu z malinami nabiera wyrazistego smaku. Zachęcam do spróbowania.

Składniki:

  • 3 tabliczki białej czekolady 
  • kostka masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • szklanka mrożonych malin
Wykonanie:

Masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.Najlepiej w oddzielnych naczyniach. Gdy składniki lekko ostygną można je połączyć. Do osobnej miski wbijam 6 całych jajek i miksuję z cukrem. Dodaję mąkę. Na końcu do jajek i mąki dodaję masło z czekoladą i całość miksuję do dokładnego połączenia składników.Na wierzchu posypuję mrożonymi malinami. Piekę w formie 20 x 20 cm w 180 St.C przez około 20 minut. 




2 komentarze:

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)