- 3 szklanki mleka+ 1 szklanka wody
 - 2 jajka
 - 2 szklanki mąki
 - szczypta soli
 - 2 filety z piersi kurczaka
 - 1 papryka czerwona
 - 0,5 kg pieczarek
 - 2 cebule
 - puszka kukurydzy
 - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
 - mały kawałek sera żółtego
 
Składniki na sos czosnkowy:
- jogurt naturalny+ łyżeczka majonezu
 - sól+pieprz
 - czosnek
 
Wykonanie: 
Najpierw usmażymy naleśniki. Zdaje sobie sprawę, że każdy z nas ma na nie swój własny sposób. Ja naleśniki zawsze robię " na oko", więc ciężko jest mi podać dokładne proporcję. Po usmażeniu naleśników zabieramy się za farsz. Smażymy pieczarki, cebule i kurczaka pokrojonego w kostkę. Na końcu dodajemy paprykę, po to aby lekko się zaparzyła i była chrupka. Dosypujemy kukurydzę. Naleśniki zawijamy z farszem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem. Zapiekamy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. najlepiej z termoobiegiem. 
Robiłam je już nie raz, dziś posypałam swoją porcję rukolą, którą ostatnio pokochałam:)
Polecam:)


Mniam :) Uwielbiam takie naleśniki.
OdpowiedzUsuńpyszne :) u nas w domku to by zeszły raz dwa~! wszyscy uwielbiają takie naleśniczki:)
OdpowiedzUsuń