wtorek, 24 lipca 2012

Tortilla zawijana

Kolejna propozycja przekąski. Świetna do wieczornego seansu filmowego albo spotkań ze znajomymi. Ja wykonałam dwie wersje i na takie podaje składniki

Składniki:

  • 6 pszennych tortilli ( ja użyłam gotowych)
  • serek naturalny do kanapek
  • serem Almette z czosnkiem niedźwiedzim
  • rukola
  • pęczek koperku
  • 250 g wędzonego łososia
  • cytryna

Wykonanie:
Placki tortilli przekroić na pół. Część tortilli zrobiłam z serka naturalnego, rukoli i łososia, część z serka z czosnkiem, koperku i łososia. W obu przypadkach należy skropić tortille sokiem z cytryny. Zwinąć ściśle w rulon i pozostawić najlepiej na jakieś 2 godziny, aby tortilla trochę zmiękła.


Potem pokroić na małe kawałeczki i podawać. Ja dodałam wykałaczki aby było łatwiej się częstować. Zdecydowanie wersja z rukolą była smaczniejsza. 



3 komentarze:

Dziękuję, że tu zaglądasz.
Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:)