Składniki- podaję na jedną porcję:
- garść świeżego szpinaku
- 4,5 truskawek
- 2 łyżki migdałów w płatkach
- 2 plastry szynki parmeńskiej, prosciutto, wędzonej(według uznania)
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka białego octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Szpinak i truskawki umyć i osuszyć. Plastry szynki przekroić na pół i podsmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy. Na suchej patelni uprażyć migdały. Całość składników nakładać na talerz. Sos wykonujemy z :musztardy, miodu, octu i oliwy. Całość polać sosem.
Jestem pewna,że zachwyca smakiem bo wygląda wspaniale:)Super że wróciłaś:)))
OdpowiedzUsuńmmm.... Wygląda super!! Podane jak w restauracji. Nie lubię połączenia takich smaków co prawda, ale to danie wygląda tak apetycznie, że się chyba skuszę.... I miło, że dodałaś w końcu jakiś post:) Czekałam na Ciebie:)
OdpowiedzUsuńwspaniały blog <3 wpadnij do mnie i zaobserwuj jak Ci się u mnie spodoba ;D http://agrestaco6.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00-08:00&max-results=6
OdpowiedzUsuń