Składniki:
- 6 pszennych tortilli ( ja użyłam gotowych)
- serek naturalny do kanapek
- serem Almette z czosnkiem niedźwiedzim
- rukola
- pęczek koperku
- 250 g wędzonego łososia
- cytryna
Placki tortilli przekroić na pół. Część tortilli zrobiłam z serka naturalnego, rukoli i łososia, część z serka z czosnkiem, koperku i łososia. W obu przypadkach należy skropić tortille sokiem z cytryny. Zwinąć ściśle w rulon i pozostawić najlepiej na jakieś 2 godziny, aby tortilla trochę zmiękła.
Potem pokroić na małe kawałeczki i podawać. Ja dodałam wykałaczki aby było łatwiej się częstować. Zdecydowanie wersja z rukolą była smaczniejsza.
Super przekąska:)
OdpowiedzUsuńświetna sprawa na imprezę :)
OdpowiedzUsuńto prawda, goście byli zachwyceni:)
Usuń